Zásady ochrany osobních údajů

Zásady práce s vašimi údaji

Správce osobních údajů

Antikvariát Václav Beneš

Divadelní 203/2, Plzeň - Jižní Předměstí

30100 Plzeň

e-mail: benes@antikvariat-benes.cz

telefon: +420 779 971 455

Provozovatel:
Václav Beneš
Ke Kolešovce 450/24, 326 00, Plzeň
ičo: 11412097
dič: CZ5805260384
registrace: živnostenské oprávnění č. j. Rgm 1640/92 ze dne 7.5.1992,
č. j. Rgm 6029/96 ze dne 1.10.1996

Provozuje e-shop na https://www.antikvariat-benes.cz/.

Pro poskytování našich služeb, prodej zboží a provoz našich webových stránek zpracováváme některé osobní údaje.

Zpracování osobních údajů upravuje zejména nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických sobo v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) („GDPR“)

Zpracování osobních údajů

Zpracování osobních údajů v případě použití kontaktních informací a kontaktního formuláře

 

Pokud poptáváte naše produkty a služby, budeme pracovat s vašimi kontaktními údaji, které nám sdělíte, hlavně prostřednictvím poptávkového formuláře. Jsou to vaše jméno, adresa, telefonní číslo a e-mailová adresa.

Kontaktujeme vás přes ně pro další domluvu ohledně zboží a služeb.

Jedná se o zpracování na základě čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR – jednání o smlouvě, resp. provedení opatření před uzavřením smlouvy na vaši žádost.

 

Jak dlouho budeme osobní údaje zpracovávat?

Pokud nenavážeme další spolupráci, vaše data budeme zpracovávat nejdéle 2 roky od naší poslední komunikace. 

 

Zpracování osobních údajů v případě nákupu

Pokud u nás nakoupíte, budeme pracovat s údaji, které nám vyplníte. Jsou to hlavně fakturační údaje: jméno, příjmení, adresa, telefonní číslo a e-mailová adresa.

Osobní údaje potřebujeme zpracovat, abychom splnili naši smlouvu – dodali vám naše zboží. Přes kontaktní údaje s vámi budeme také komunikovat ohledně stavu vaší objednávky, případně ohledně reklamací nebo vašich dotazů. 

 

Osobní údaje budeme dále zpracovávat pro splnění našich povinností, které nám plynou ze zákona (hlavně pro účetní a daňové účely, případně pro vyřízení reklamací a jiné).

Jedná se o zpracování na základě čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR – plnění smlouvy a čl. 6 odst. 1 písm. c) GDPR – plnění naší právní povinnosti.

 

Jak dlouho budeme osobní údaje zpracovávat?

Po dobu plnění naší služby a poté 2 roky od posledního poskytnutí takové služby nebo dodání zboží.

 

Newslettery (obchodní sdělení)

 

Pokud jste nakupující zákazník a nezakázali jste nám to při nákupu, použijeme vaši e-mailovou adresu pro rozesílku našich novinek.

Umožňuje nám to ust. § 7 odst. 3 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, pokud jste nám to při nákupu nezakázali.

 

Jak dlouho budeme osobní údaje zpracovávat?

1 rok od vašeho posledního nákupu. Z rozesílky se můžete kdykoliv odhlásit prostřednictvím e-mailu nebo nás kontaktujte na e-mailu: info@antikvariat-benes.cz

 

Kdo se k datům dostane?

 

Vaše data zůstanou u nás. Přesto pro nás pracují některé společnosti nebo jiné osoby, které se k datům dostanou proto, že nám pomáhají s chodem našeho e-shopu. Jsou to:

poskytovatel a správce e-shopu, společnost NTalk (ntalk s.r.o., Za Rybárnou 88, 301 00 Plzeň, IČ: 08999961, DIČ: CZ08999961, C 39054/KSPL Krajský soud v Plzni)

společnosti podílející se na expedici zboží (Česká pošta a Zásikovna)

poskytovatel e-mailingové služby (Ecomail)

 

Vaše osobní údaje se nemohou dostat k  žádným dalším subjektům. 

Osobní údaje zpracováváme pouze na území Evropské unie.

 

V naší společnosti nemáme jmenovaného pověřence pro ochranu osobních údajů.

V naší společnosti nedochází k rozhodování na základě automatického zpracování či profilování.

 

Pokud byste měli k osobním údajům otázky, kontaktujte nás na e-mailové adrese info@antikvariat-benes.cz  nebo zavolejte na tel. č. 779 971 455

 

Používání souborů cookies

Cookies jsou textové soubory obsahující malé množství informací, které se při návštěvě našich webových stránek stahují do Vašeho zařízení. Soubory cookies se následně při každé další návštěvě odesílají zpět na webovou stránku nebo jinou webovou stránku, která je rozpozná. 

Soubory cookies plní různé úlohy, například umožňují efektivní navigaci mezi webovými stránkami, zapamatování si Vašich preferencí a celkově zlepšují zkušenost uživatele. Dokážou také zajistit, aby reklamy zobrazované on-line byly lépe přizpůsobené Vaší osobě a Vaším zájmům.

 

Na webových stránkách používáme následující cookies:

Nezbytné cookies: jsou zapotřebí k provozu webových stránek, umožňují například přihlásit se do zabezpečených částí stránek a další základní funkčnosti stránek. Tato kategorie cookies se nedá zakázat.

Analytické/statistické cookies: umožňují nám například rozpoznat a zjistit počet návštěvníků a sledovat, jak naši návštěvníci používají webové stránky. Pomáhají nám zlepšovat způsob, jakým stránky fungují, například tak, že umožňují uživatelům snadno najít to, co hledají. Tyto soubory spouštíme pouze s Vaším předchozím souhlasem.

Reklamní cookies: používají se ke sledování preferencí a umožňují zobrazit reklamu a další obsah, které nejlépe odpovídají vašemu zájmu a online chování. Tyto soubory spouštíme pouze s Vaším předchozím souhlasem.

 

Upozorňujeme, že třetí strany (včetně např. poskytovatelů externích služeb) mohou rovněž používat cookies a/nebo přistupovat k údajům shromažďovaným cookies na webových stránkách.

Další informace o cookies a jejich aktuální seznam naleznete prostřednictvím jednotlivých internetových prohlížečů, nejčastěji v položce Nástroje pro vývojáře.

 

Souhlas může být vyjádřen prostřednictvím zaškrtávacího políčka obsaženého v tzv. cookie liště. Soubory cookies můžete i následně v nastavení svého internetového prohlížeče odmítnout, nebo si nastavit užívání jen některých.

 

Další informace o správě cookies v jednotlivých prohlížečích naleznete na následujících odkazech:

Internet Explorer - https://support.microsoft.com/cs-cz/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies 

Google Chrome - https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=cs 

Firefox - https://support.mozilla.org/cs/kb/povoleni-zakazani-cookies 

Safari - https://support.apple.com/cs-cz/guide/safari/sfri11471/mac 

Opera - https://help.opera.com/cs/latest/security-and-privacy/ 

Microsoft Edge - https://docs.microsoft.com/cs-cz/sccm/compliance/deploy-use/browser-profiles 

Vaše práva v souvislosti se zpracováním osobních údajů

 

 

Nařízení GDPR vám dává mimo jiné právo obrátit se na nás a chtít informace, jaké vaše osobní údaje zpracováváme, vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a nechat je aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování, můžete požadovat kopii zpracovávaných osobních údajů, požadovat po nás v určitých situacích výmaz osobních údajů a v určitých případech máte právo na jejich přenositelnost. Proti zpracování na základě oprávněného zájmu lze vznést námitku. 

 

Pokud si myslíte, že s daty nenakládáme správně, máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, případně se se svými nároky obrátit na soud.

 

Tyto podmínky jsou účinné od 1. 1. 2022

Přidáno za poslední týden

Španělé, Říše a Čechy v 16. a 17. století

2006

Forbelský Josef
Historie
400 Kč

Pražský chodec vypráví...(II)

2001

Škoda Eduard
Pragensia
100 Kč

Broumov na historických pohlednicích

2000

Rejl Tomáš
Historie
240 Kč

Poutní místa jižních Čech

2006

Černý Jiří
Místopisy, turistické průvodce
290 Kč

Náchod na historických pohlednicích

2000

Macek R., Šafář O.
Historie
140 Kč

Pan Kaplan má stále třídu rád

1995

Rosten Leo
Beletrie
100 Kč

Židovské anekdoty

1999

Róna Bedřich
Humor
70 Kč

Městské brány v Čechách - Historická zastavení

2003

Koutek Tomáš
Historie
150 Kč

Pražské sochy a pomníky

2002

Hrubeš Josef, Hrubešová Eva
Pragensia
80 Kč

Státnické dílo

2003

Karel IV.
Historie
200 Kč

Svět okřídleného šípu - Koncern Škoda Plzeň 1918-1945

1999

Karlický Vladimír, kolektiv autorů
Historie
450 Kč

Příběhy železné opony

2004

Navara Luděk
Historie
140 Kč

František Josef I. - Nikdy nekorunovaný český král

2005

Pernes Jiří
Historie
290 Kč

Konec Přemyslovců v Čechách

2006

Hádek Cyril
Historie
140 Kč